Ορείκαρπο

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ "ΟΡΕΙΑΚΑΡΠΟ"

Μετά από 12 χρόνια λειτουργίας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κυριακίου (Α.Σ.Κ.) προέβη στην τυποποίηση του ελαιολάδου του με την ονομασία "Ορείκαρπο". Κίνηση επιβεβλημένη από τις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες για ποιοτικά και επώνυμα προϊόντα αλλά και για την μεγιστοποιήση των ωφελειών των μελών του Α. Σ. Κ και της τοπικής κοινωνίας στο σύνολο.

Το Έξτρα Παρθένο ελαιόλαδο "Ορείκαρπο" είναι κυριολεκτικά προϊόν από "Ορεινό Καρπό" με μοναδικά πλεονεκτήματα που του προσθέτουν:


  • Το μικροκλίμα της περιοχής. Ο τόπος παραγωγής του ελαιολάδου είναι οι ορεινές πλαγιές του Ελικώνα. Το ήρεμο και ειδυλλιακό τοπίο, όπως αναφέρεται και στην μυθολογία. Με ελαιοπερίβολα που εκτείνονται από υψόμετρο 700 μέτρων σε όλο τον Ορεινό όγκο των πλαγίων του Ελικώνα της περιοχής Κυριακίου και μέχρι τις ακτές του Κορινθιακού Κόλπου.

  • Ο παραδοσιακός τρόπος καλλιέργειας. Ελαιοκαλλιέργεια ξηρική, λόγω και του γεωγραφικού ανάγλυφου, η διαθεσιμότητα σε νερό βασίζεται μόνο στις ετήσιες βροχοπτώσεις της περιοχής. Οι καλλιεργητικές εισροές είναι οι ελάχιστες δυνατές. Η συγκομιδή γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο και ο παραγόμενος Ελαιόκαρπος συγκομίζεται έγκαιρα για την αποφυγή οποιασδήποτε ποιοτικής υποβάθμισης του.

  • Το μεράκι των καλλιεργητών. Tο πιστοποιεί η διαχρονική ενασχόληση με την Καλλιέργεια, από τα εμφανή περιποημένα δέντρα και καθαρά Ελαιοπερίβολα, σε οποιαδήποτε τοποθεσία του Δ. Δ. Κυριακίου. Η αναφορά αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική αν ληφθεί υπόψιν τα έντονα επικλινή εδάφη που έχει το Δ. Δ. Κυριακίου.

  • Τη σύγχρονη τεχνολογική υποδομή επεξεργασίας. Την επεξεργασία στο σύγχρονο τεχνολογικής υποδομής ελαιοτριβείο. Το οποίο είναι εξοπλισμένο με νέα και πλήρη γραμμή της ιταλικής εταιρίας Pieralisi, η οποία λόγω των μηχανημάτων διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την καθαρότητα του προϊόντος σε όλη την διαδικασία ελαιοποίησης.

etiketa


 

To προϊόν διατίθεται σε μεταλλική συσκευασία των 5lt.
Καθώς και σε άλλες συσκευασίες κατόπιν ελάχιστης παραγγελίας

Όλα τα παραπάνω μας δίνουν ένα εξαιρετικής ποιότητας προϊόν που αποτυπώνεται:
  • Στο χρυσαφί του χρώμα
  • Στην φρουτώδη και ευχάριστη γεύση του
  • Στην χαμηλή του οξύτητα 0,26 (ανάλυση από το εργαστήριο Olitecn και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα)

 Το προϊόν διατίθεται σε μεταλλική συσκευασία των 5lt. 
Καθώς και σε άλλες συσκευασίες κατόπιν ελάχιστης παραγγελίας